Rakott krumpli kicsit máshogy
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 nagy fej hagyma
- 1szál lecsókolbász
- 8 tojás
- 5 szelet bacon vagy császár szalonna
- nagy tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- só
Elkészítés:
A krumplit héjastul sós vízben megfőzzük. A
tojásokat hideg, erősen sós vízbe rakjuk, felforraljuk, majd forrástól
számítva 8-10 percig főzzük. Ha a krumpli, tojás kihűlt, vékony szeletekre
vágjuk. A lecsókolbászt is karikázzuk.
A jénai tálat kivajazzuk, aljára 1 szelet bacont rakunk, rá kerülnek a krumpliszeletek, só, kolbászkarikák, tojás, só,hagyma, tejföl, majd így tovább. A tetejére krumpli, bacon, tejföl kerüljön. Majd a reszelt trappista sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.
A jénai tálat kivajazzuk, aljára 1 szelet bacont rakunk, rá kerülnek a krumpliszeletek, só, kolbászkarikák, tojás, só,hagyma, tejföl, majd így tovább. A tetejére krumpli, bacon, tejföl kerüljön. Majd a reszelt trappista sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése