Rakott krumpli kicsit máshogy

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1szál lecsókolbász
  • 8 tojás
  • 5 szelet  bacon vagy császár szalonna
  • nagy  tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A krumplit héjastul sós vízben megfőzzük. A tojásokat hideg, erősen sós vízbe rakjuk, felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Ha a krumpli, tojás kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. A lecsókolbászt is karikázzuk.

A jénai tálat kivajazzuk,  aljára 1 szelet bacont rakunk, rá kerülnek a krumpliszeletek, só, kolbászkarikák,  tojás, só,hagyma, tejföl, majd így tovább. A tetejére krumpli, bacon, tejföl kerüljön. Majd a  reszelt trappista sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rápirul.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések