Bugaci húsgombócleves Edy módra


Bugaci húsgombóc leves, ahogy Edy készíti










» sertéshús (darált) 40 dkg
» sárgarépa 2 szál, vagy 1 nagy
» zöldség  2 szál vagy 1 nagy,
» burgonya 30 dkg
» füstölt szalonna 15 dkg és kevés füstölt sonka
» vöröshagyma (kis fej) 2 db
» tojás 1 db
» liszt 4 ek
» pirospaprika
» só
» babérlevél
» bors
» vegeta
» mustár
» tejföl
A szalonnát és a füstölt sonkát csíkokra vágom, majd halvány barnára pirítom. A kockákra (apróra) vágott vöröshagymát halvány sárgára dinsztelem.

Ha kész, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, sárgarépát vele dinsztelem egy kicsit, majd meghintem liszttel, pirospaprikával,  majd felengedem vízzel és befűszerezem (só, bors, vegeta, babérlevél).


Miután puhára főtt a zöldség, hozzárakjuk a kockákra vágott krumplit, és a cseresznye nagyságú húsgombócokat
ezek után forrásban lévő levesbe rakom. Lisztes-tejfölös habarást adok hozzá a végén.


Húsgombóc:
Felverek egy tojást, sózom, borsozom, fokhagyma, pirospaprika (kevés) belekeverem a darált húst és annyi lisztet, amit felvesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések